Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z mlekiem, stopniowo dodawać mąkę, na koniec posolić. Przygotować gładkie ciasto. Patelnię posmarować olejem, wlewać na nią po porcji ciasta i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
2.Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni i poddusić pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać starty na drobnej tarce ser, drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać.
3.Na naleśniki nakładać po porcji farszu i dobrze je zwinąć. Zanurzyć je w rozkłóconych jajkach (doprawionych do smaku solą i pieprzem) a następnie panierować w bułce tartej.
4.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć krokiety na złoty kolor.
Komentarze