KROKIETY Z PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Krokiety są proste do przygotowania. Robię je zazwyczaj na obiad. Bardzo nam smakują dlatego często goszczą na naszym stole.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    • 4 jajka
    • 300 ml mleka
    • 20 dag mąki
    • 2 łyżki oleju, sól

    Farsz:
    • 50 dag pieczarek
    • 1 łyżka masła
    • 5 dag żółtego sera
    • 1 gałązka natki pietruszki
    • Sól, pieprz

    Panierka:
    • 2 jajka
    • ok. 1,5 szklanki bułki tartej
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z mlekiem, stopniowo dodawać mąkę, na koniec posolić. Przygotować gładkie ciasto. Patelnię posmarować olejem, wlewać na nią po porcji ciasta i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni i poddusić pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać starty na drobnej tarce ser, drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać.
  • 3. Na naleśniki nakładać po porcji farszu i dobrze je zwinąć. Zanurzyć je w rozkłóconych jajkach (doprawionych do smaku solą i pieprzem) a następnie panierować w bułce tartej.
  • 4. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć krokiety na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować