Krokiety z nadzieniem azjatyckim

2 (1 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Są to krokiety zrobione na wzór sajgonek, z tą różnicą że zamiast papieru ryżowego użyłam usmażonych placków takich jak na krokiety. Do farszu dodałam pokrojone w drobną kostkę filety drobiowe.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • mieszanka chińska 2 opakowania po 450 gram.
    filet z kurczaka 80 dag.
    przyprawa do dań chińskich Fix Knorr
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    bazylia
    sos sojowy
    olej do smażenia

    składniki: na 21 placków

    6 jajek
    3 szklanki mleka
    3 szklanki ciepłej przegotowanej wody
    6 łyżek oleju
    4,5 szklanki mąki
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Krokiety z nadzieniem azjatyckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety z nadzieniem azjatyckim. 1. Wykonanie farszu:

    Na patelni z dodatkiem 4 łyżek oleju dusimy zamrożoną mieszankę chińską, dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa będą miękkie. Przyprawiamy solą,pieprzem i sosem sojowym. Usmażoną mieszankę chińską wykładamy do miski w której będziemy przygotowywać farsz. Na patelni z małą zawartością oleju smażymy mięso drobiowe pokrojone w drobną kostkę przyprawione przyprawą Fix do dań chińskich, podczas smażenia rozdrabniamy je. Podsmażone mięso dodajemy do miski z warzywami. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i studzimy.
  • Krokiety z nadzieniem azjatyckim. 2. Wykonanie placków:

    Do miski wlewamy mleko, wodę, olej, sól i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy placki.
  • Krokiety z nadzieniem azjatyckim. 3. Przygotowanie krokietów:

    Rozkładamy usmażony placek i nakładamy farsz. Zawijamy tak żeby każdy krokiet był dokładnie zwinięty, każdy krokiet namaczamy w cieście i smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiano. Pamiętajmy żeby na patelni była odpowiednia ilość oleju. Usmażone krokiety odtłuszczamy na ręcznikach papierowych i układamy na talerzu. Możemy podawać je z barszczem czerwonym.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować