KROKIETY Z MORTADELĄ I SEREM

4.5 (183 ocen)

  • 2 godz.

MNIEJ TRADYCYJNA WERSJA KROKIETÓW.

  • 2 godz.

Składniki:

  • NALEŚNIKI
    -4 jajka
    -0.75 litra mleka
    -0.75 litra wody
    -ok 0.5 kg maki
    -łyżeczka soli
    -łyżeczka proszku do pieczenia
    POZOSTAŁE SKŁ.
    -ser
    -mortadela
    -jajko i bułka tarta (panierka)
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krokiety z mortadelą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta naleśnikowego miksujemy .
  • 2. Smażymy naleśniki .
  • 3. Kładziemy pasek sera i mortadeli .
  • 4. Zwijamy w roladki .
  • 5. Panierujemy w jajku i bułce tartej.
  • 6. Smażymy z obu stron na złoty kolor .

Porady

Najlepiej smażyć na dobrej patelni z użyciem minimalnej ilości oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować