Krokiety z mięsem z rosołu

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Został jeszcze farsz mięsny, więc powstały chrupiące krokiety w towarzystwie cudownie aromatycznego sosu z grzybów leśnych...

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Farsz:
    - 4 ćwiartki z kurczaka, szyja i skrzydło z indyka z ugotowanego rosołu
    - marchew, seler i pietruszka z rosołu
    - szklanka rosołu
    - cebula
    - sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany
    Naleśniki:
    - 1 szkl mleka
    - 3 jajka
    - 1,5szkl mąki
    - 3 łyżki oleju
    - szczypta soli
    - 1szkl gorącej wody
    Sos:
    - mrożone prawdziwki
    - duża cebula
    - śmietanka 30% 200ml
    - proszek z suszonych grzybów
    - przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z rosołu wyjąć mięso i oddzielić od kości i skóry. Wyjąć również warzywa. Wszystko razem zmielić. Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć z solą i pieprzem. Dodać do zmielonego mięsa. Przyprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i czosnkiem granulowanym. Dolać szklankę lub mniej, w zależności od konsystencji rosołu. Dobrze ze sobą połączyć i odstawić na troszkę.
  • 2. Przygotować ciasto na naleśniki. Odstawić na 15 min, jeszcze raz połączyć mikserem i smażyć naleśniki.
    Naleśniki posmarować farszem i złożyć.
  • 3. Grzyby z cebulą podsmażyć. Do śmietanki dodać 2 łyżki proszku z suszonych grzybów, pieprz, sól, papryka słodka.
  • 4. Krokiety obtoczyć w jajku, potem w bułce tartej i smażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować