Krokiety z mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z rosołu wyjąć mięso i oddzielić od kości i skóry. Wyjąć również warzywa. Wszystko razem zmielić. Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć z solą i pieprzem. Dodać do zmielonego mięsa. Przyprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i czosnkiem granulowanym. Dolać szklankę lub mniej, w zależności od konsystencji rosołu. Dobrze ze sobą połączyć i odstawić na troszkę.
2.Przygotować ciasto na naleśniki. Odstawić na 15 min, jeszcze raz połączyć mikserem i smażyć naleśniki.
Naleśniki posmarować farszem i złożyć.
3.Grzyby z cebulą podsmażyć. Do śmietanki dodać 2 łyżki proszku z suszonych grzybów, pieprz, sól, papryka słodka.
4.Krokiety obtoczyć w jajku, potem w bułce tartej i smażyć.
Komentarze