Krokiety z miesem i pieczarkami

4.5 (191 ocen)

krokiety sa smaczne i mniej kaloryczne niz te z mielonym miesem

Składniki:

  • Na naleśniki:
    litr mleka
    80 dkg maki
    2 jaja
    szczypta soli
    łyżka oliwy
    pol szkl wody mineralnej gazowanej

    Na Farsz :
    80 dag łopatki
    łyżka majeranku
    20 dag pieczarek
    cebula
    sól , pieprz

    Do panierki ;
    bułka tarta
    jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z miesem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, jaja, make i szczyptę soli, mineralna oraz łyżkę oliwy roztrzepać mikserem i usmażyć naleśniki.

    Cebulkę zeszklić na oliwie, dodać obrane i pokrojone pieczarki, podsmażyć , mięso zalać woda posolić gotować do miekości . wystudzić zemleć w maszynce do mielenia mięsa .

    mięso wymieszać z pieczarkami przyprawić .

    Wystudzone nalesniki smarowac powstalym farszem, zawijać boki i zwinąć w krokiety.
    Każdy z krokietów obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju

Porady

mineralna woda dodaje puszystości naleśnikom

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować