Krokiety z mięsem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Podaje wam przepis na pyszne i syte domowe krokiety z gotowanym mięsem z rosołu wraz z pachnącymi pieczarkami, takie krokieciki zawsze robię z mama na święta, świetnie pasuje tutaj domowy barszczyk ale i z gotowym z torebki będzie smacznie

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Porcja na około 12 sztuk:
    2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    2 szklanki wody
    łyżeczka soli
    2 jajka

    Nadzienie:
    600 g mięsa z rosołu
    300 g pieczarek
    pieprz i sól
    cebula

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krokiety z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane mięso - ja miałam drobiowe z udek kurczaka i golonki indyka, zmielić w maszynce o drobnym sicie, dodać podsmażoną cebulkę oraz starte pieczarki, całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem
  • 2. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy sól, mąkę, jajka oraz wodę, miksujemy do połączenia i odstawiamy na 10 minut
  • 3. Na patelni do naleśników smażymy naleśniki z obu stron
  • krokiety 4. Na naleśniku układamy mięso, zwijamy
  • krokiety 5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krokieciki na złoty kolor z obu stron

Porady

Kokiety można opanierować w jajku i bułce tartej, ale ja wolę tak bo są lżejsze

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Udka z kurczaka Golonki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować