Krokiety z mięskiem – idealne! Uwielbiam je szczególnie w połączeniu z czerwonym barszczykiem. Rzadko je przygotowuję, a szkoda bo są naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu.
Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zmiksować. Smażyć cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Mięso wraz z marchewką należy zmielić w maszynce do mięsa, cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na dwóch łyżkach oleju na patelni. Dodać do mięsa razem z tłuszczem na którym się smażyła. Następnie całość wymieszać. Nakładać równomiernie na każdy naleśnik po ok. trzy – cztery łyżki farszu. Boki naleśników składać do środka i zwijać niezbyt ciasno w rulon by nie popękały.
Każdego zwiniętego naleśnika zanurzyć w roztrzepanych lekko widelcem jajkach a następnie w tartej bułce. Smażyć z każdej strony na oleju z dodatkiem masła, na średnim ogniu, do zrumienienia.
Komentarze