Krokiety z mięsem i kapustą

0 (0 ocen)

Tradycyjne i sycące krokiety, nie tylko do czerwonego barszczu.

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl. Mleka
    szczypta soli
    1jajko
    2szkl. mąki pszennej
    1szkl. wody gazowanej

    olej do smażenia
    2 jajka,
    bułka tarta do panierki

    Farsz:
    1cebula
    pierś z kurczaka
    0,5kg kapusty kiszonej
    olej
    pieprz , sól

Krokiety z mięsem i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować mikserem dokładnie.Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki z obu stron. Usmażone naleśniki nadziewamy farszem mięsnym i formujemy krokiety.
    Krokiety obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2. Farsz: Ugotowane mięso, kapustę oraz pokrojoną cebulę mielimy w maszynce do mięsa .Przyprawić do smaku.

Porady

Ciasto naleśnikowe nie może być za rzadkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy