Krokiety z mięsem

0 (0 ocen)

Krokiety z mięsem i barszczem smakują wybornie. Możemy je zrobić wcześniej i zamrozić.

Składniki:


  • 1,2 kg karczku
    1 marchewka mniejsza
    1 pietruszka mniejsza
    seler kawałek
    2 listki laurowe
    4 kulki ziela angielskiego
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2-3 łyżki gęstej śmietany
    Do smaku
    sól
    pieprz mielony
    majeranek
    gałka muszkatołowa
    Ciasto na naleśniki
    3 szkl mąki pszennej
    0,5 l mleka
    0,5 l wody
    3 jajka
    sól szczypta
    Do panierowania
    bułka tarta
    jajko
    Do smażenia
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać zimną wodą. Oczyścić marchew, pietruszkę, seler i razem z zielem angielskim i listkami laurowymi dodać do mięsa. Gotować do miękkości mięsa. Miękkie mięso wyjąć na sitko. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto na łyżce oleju. Zimne mięso, marchewkę i zimną cebulkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Jeśli mięso będzie bardzo suche, dolać bulionu z gotowanego mięsa. Ciasto na naleśniki: wszystkie składniki zmiksować blenderem i odstawić na pół godziny żeby odpoczęło. Smażyć na niewielkiej ilości oleju naleśniki. Na każdym naleśniku rozłożyć farsz mięsny i zwinąć. Obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto z wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować