KROKIETY Z KAPUSTĄ KISZONĄ I SMAŻONYM RYŻEM Z JAJKIEM

0 (0 ocen)

  • 60 min

JEST TO MÓJ KOLEJNY POMYSŁ, JAK Z CZEGOŚ PROSTEGO MOŻNA ZROBIĆ COŚ NIEZWYKŁEGO I SMACZNEGO:)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    Na ciasto naleśnikowe:

    -1 szkl. mąki
    - 1,5 szkl. mleka
    - szczypta soli
    - 2 łyżki oliwy

    - 3 jajka

    - pół szkl. wody gazowanej



    Farsz:

    - 2 szkl ryżu

    - 4 jajka

    - 0,5 kg kapusty kiszonej

    - 3 łyżki bułki tartej

    - sól, pieprz

    - 3 łyżki oleju lub smalcu do smażenia

    - 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa i vegety

    - 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego



    Dodatkowo:

    - 4 jajka

    - tłuszcz do smażenia

    - bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krokiety z kapustą kiszoną i smażonym ryżem z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    1. Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy. Jeśli będzie za żadkie dodajemy mąki, a jeśli za gęste dodajemy wody.
    Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy cienkie naleśniki.

    2. Ryż gotujemy ok 15 min. Kapustę płuczemy dobrze wodą, aby nie była kwaśna. Można ją trochę poszatkować. Ugotowany ryż smażymy na patelni, dodajemy sól i pieprz , dodajemy całe jajka, mieszamy aż się zetną, a następnie dodajemy kapustę, chwilę smażymy. Odstawiamy z ognia i dodajemy resztę przypraw oraz bułkę tartą.

    3. Na środek każdego naleśnika nakładać farsz i zwinąć w kopertę. Tak zrobione krokiety moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO!!!

Porady

Przed zwinięciem krokietów, na farszu można położyć plasterek żółtego sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować