Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne krokiety przyrządzone z pysznym farszem.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    mąka puszysta wrocławska Lubella 2 szk,
    mleko 1 szk,
    woda zimna 1 szk,
    jajka 3 szt,
    olej 2 łyżki,
    sól,
    olej do smażenia,
    Farsz:
    kapusta kiszona 400 g,
    pieczarki 400 g,
    cebula 2 szt,
    sos sojowy ciemny 2 łyżki,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
    Panierka:
    jajka 2 szt,
    bułka tarta 1 szk,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: Mąkę wymieszać z mlekiem, wodą, jajkami, olejem i solą i zmiksować. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć naleśniki i ostudzić.
    Farsz: Kapustę kiszoną odcisnąć z soku (jeśli jest bardzo kwaśna przepłukać) i zagotować do miękkości, odcedzić, ostudzić i pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać, pieczarki również pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki. Gdy pieczarki będą już miękkie dodać kapustę kiszoną. Chwile razem smażyć. Dodać sos sojowy, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać.

    Na środek każdego naleśnika nakładać farsz i złożyć ciasno w rulon. Jajka rozmieszać widelcem. Każdego krokieta obtaczać w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować