Krokiety z kapustą kiszoną

3 (1 ocen)

Idealne w zarówno na obiad jak i kolację.

Składniki:

  • Ciasto (na ok. 15 naleśników):
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    250 g mąki pszennej
    sól do smaku

    Farsz:
    2 kg kapusty kiszonej
    2 duże cebulę
    sól, pieprz

    Bułka tarta
    jajka
    olej
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krokiety z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować i usmażyć.
    Kapustę kiszoną wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować około 20 minut. Po tym czasie przelać na sito, odcedzić i wystudzić. Po wystudzeniu kapustę dobrze odcisnąć rękoma. Następnie bardzo drobno pokroić. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Kapustę wymieszać z cebulką, przyprawić solą i pieprzem.
    Farsz nakładać na naleśniki zwinąć i obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować