Krokiety z kapustą i pieczarkami

4.5 (157 ocen)

Domowe krokiety są najlepsze. Pyszności.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:

    - 2 jajka
    - 1 szkl mleka
    - 1 szkl wody ( ja używam gazowanej wtedy naleśniki są lepsze)
    - 250 g mąki
    - szczypta soli

    Farsz:

    - 250 g kapusty kwaszonej
    - 200 g pieczarek
    - 1 cebula
    - sól i pieprz

    Dodatkowo:

    - jajko do obtoczenia
    - bułka tarta do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz z pieczarek 1. Farsz:

    Cebulę, pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę kroimy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę dodajemy pieczarki i chwilkę smażymy. Dodajemy kapustę i dusimy pod przykryciem około 25 minut.
  • naleśniki 2. Naleśniki:

    Do miski wbijamy całe jajka i szczyptę soli. Roztrzepujemy, wlewamy mleko mieszamy, dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy wodę i wszystko dobrze mieszamy. Smażymy naleśniki.
  • zawijanie farszu w naleśniki 3. Farsz zawijamy w naleśniki. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować