Krokiety z kapustą i mięsem z rosołu

0 (0 ocen)

Opcja na drugie danie gdy pozostaje nam mięsko z rosołu lub nie wiemy co z nim zrobić.

Składniki:

  • Skladniki:
    2 udka z rosołu
    Przyprawa do kurczaka, pieprz cayenne
    0,5 kg kapusty kiszonej
    5 naleśników

    Ciasto na nalesniki:
    1 szklanka mąki
    1 szklanka mleka
    1 jaki
    Szczypta soli
    1 łyżka oleju

Krokiety z kapustą i mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso obieramy ze skóry i rozdrabniamy na drobne kawałki. Posypujemy obficie przyprawą do kurczaka i pieprzem, odstawiamy do przegryzienia się smaków.
    2. Kapustę gotujemy. Zalewamy kapustę wodą do jej poziomu i gotujemy na małym ogniu do miękkości.
    3. Smażymy naleśniki. Jeśli ciasto jest za gęste - dolewamy odrobinę mleka.
    4. Mięsko podsmażamy na patelni.

Komentarze

Podobne przepisy