Krokiety z kapustą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe
- wszystkie składniki ze sobą zmiksować na koniec dodajemy wodę mineralną gazowaną wtedy naleśniki są bardziej pulchne i mięciutkie
2.Z przygotowanej masy smażymy naleśniki
3.Wykonujemy farsz
1.kapustę gotujemy do miękkości ok 30 minut z dodatkiem grzybków
2.po ugotowaniu przelewamy zimną wodą odsączamy i drobniutko kroimy
3.mięso mielimy i podsmażamy na patelni przyprawiając solą i pieprzem
4.cebylkę drobno szatkujemy oprószamy solą i smażymy na rozgrzanym smalcu aż się zrumieni
5.do podsmażonej cebulki dodajemy posiekaną kapustę z grzybkami i ok 5 minut podsmażamy
6.podsmażoną kapustę z cebulką dodajemy do podsmażonego mięsa razem wszystko mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem
4.Naleśniki smarujemy gotowym farszem, zawijamy obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor
SMACZNGO
Porady
Najlepiej krokiety smakują podane z czerwonym barszczem
Komentarze