Krokiety z kapustą i mięsem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne chrupiące krokiety super na rodzinną imprezę z dodatkiem czerwonego barszczyku.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto naleśnikowe

    1/2 litra mleka
    ok 2 szklanek mąki
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    2/3 szklanki wody mineralnej gazowanej
    sól do smaku

    Składniki na farsz

    1/2 kg łopatki wieprzowej
    30 dkg kapusty kiszonej
    2 cebule
    3-4 suszone grzybki
    sól
    pieprz

    Dodatkowo
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smamzenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Przystawki

Krokiety z kapustą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto na naleśniki 1. 1.Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe
    - wszystkie składniki ze sobą zmiksować na koniec dodajemy wodę mineralną gazowaną wtedy naleśniki są bardziej pulchne i mięciutkie
  • Usmażone naleśniki 2. Z przygotowanej masy smażymy naleśniki
  • gotowy farsz 3. Wykonujemy farsz
    1.kapustę gotujemy do miękkości ok 30 minut z dodatkiem grzybków
    2.po ugotowaniu przelewamy zimną wodą odsączamy i drobniutko kroimy
    3.mięso mielimy i podsmażamy na patelni przyprawiając solą i pieprzem
    4.cebylkę drobno szatkujemy oprószamy solą i smażymy na rozgrzanym smalcu aż się zrumieni
    5.do podsmażonej cebulki dodajemy posiekaną kapustę z grzybkami i ok 5 minut podsmażamy
    6.podsmażoną kapustę z cebulką dodajemy do podsmażonego mięsa razem wszystko mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  • nakładanie farszu 4. Naleśniki smarujemy gotowym farszem, zawijamy obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor
    SMACZNGO

Porady

Najlepiej krokiety smakują podane z czerwonym barszczem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować