Krokiety z kapustą i kiełbasą

4.48 (160 ocen)

Krokiety z kapustą podawać z barszczem czerwonym.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mleka
    0,5 szklanki wody
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    2-3 łyżki oleju

    Farsz :
    Mała główka kapusty
    30-40 dag kiełbasy żywieckiej
    1 cebula
    Sól, pieprz
    Smalec
    Olej
    3 jajka
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.48 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z kapustą i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki.
    Kapustę poszatkować, ugotować, odcisnąć dobrze wodę i drobno posiekać. Kiełbasę i cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na smalcu. Dodać do kapusty. Całość wymieszać. Przyprawić. Nakładać na naleśniki farsz i zwijać. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować