Krokiety z kapustą i grzybkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Moje popisowe danie

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:

    Mleko
    Mąka pszenna
    Szczypta soli
    Jajko

    Składniki na farsz:

    Grzyby
    Kapusta kiszona
    Cebula
    Przyprawy

    Dodatkowo:
    Jajko
    Bułka tarta
    Olej

Krokiety z kapustą i grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto wymieszać razem po czym usmażyć dość cienkie, elastyczne naleśniki. Wystudzić.
  • 2. Przygotowanie farszu:

    Kapustę kiszoną pokroić i ugotować. Grzyby z cebulką obrać, pokroić i smażyć. Dodać do gotującej się kapusty. Doprawić do smaku. Po zagotowaniu wystudzić. Tak przygotowany farsz nakładać na naleśniki, zawijać. Na koniec krokiety obtoczyć w jajku, bułce i smażyć na oleju.

Porady

Krokiety najlepiej smakują podane z barszczem czerwonym.

Komentarze

Podobne przepisy