Krokiety z kapustą i grzybami bez panierki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.farsz:
-kapustę przekładamy go garnka, zalewamy wodą i gotujemy na małej mocy palnika aż będzie miękka
-suszone grzyby zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na kilka minut, aż będą miękkie
-kapustę odcedzamy z wody i drobno szatkujemy
-pieczarki dokładnie myjemy, suszymy i kroimy w drobną kostkę
-cebulę drobno siekamy
-patelnię rozgrzewamy z dodatkiem masła, wrzucamy cebulę oraz pieczarki i wszystko smażymy
-dodajemy posiekane grzyby suszone, kilka łyżek wody z suszonych grzybów oraz kapustę kiszoną. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy
-smażymy na małej mocy palnika przez około 40 minut
naleśniki:
-wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy na gładkie ciasto
-patelnię rozgrzewamy z dodatkiem tłuszczu i smażymy naleśniki z oby dwóch stron na rumiany kolor
-na każdego naleśnika nakładamy po porcji farszu i zwijamy
Komentarze