Krokiety z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.
ciasto: wszystkie składniki włożyć do naczynia i mikserem połączyć na jednolitą masę. usmażyć naleśniki jak tradycyjne.
na każdy naleśnik nałożyć łyżkę lub według uznania farszu- rozsmarować i zwinąć. każdego krokieta umoczyć w jajku i obtoczyć w bułce. smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
2.kapustę ugotować do miękkości, odcisnąć i drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę.
grzyby wcześniej namoczyć, ugotować i drobno posiekać lub też przepuścić przez maszynkę.
na oleju zeszklić cebulkę, dodać do kapusty i grzybów, doprawić przyprawami i wyrobić żeby wszystko równo się wymieszało.
Porady
zamiast grzybów mogą być pieczarki - tak około 1 kg
najlepsza własna kapusta prawdziwie ukiszona bez octu
Komentarze