Krokiety z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę siekamy. I wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem. Dusimy i co jakiś czas dolewamy wody. Kiedy kapusta zmięknie doprawiamy ją.
Grzyby gotujemy w osobnym garnuszku z 1 szkl. wody. Po ok 40 min. zmieniamy wodę i dalej gotujemy, do miękkości. Odcedzamy i siekamy drobniutko. Dodajemy do kapusty.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na osolonym oleju (4 łyżki ). Dodajemy do kapusty. Wszystko razem mieszamy.
2.Farsz układamy na naleśnikach. Zginamy prawy i lewy bok, zwijamy. Obtaczamy w roztrzepanym jajku z mlekiem. A następnie w bułce tartej. Układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Zarumienić z obu stron.
Odsączyć z tłuszczu.
Porady
Ciasto na naleśniki najlepiej zrobić 3 razy.
Podawać z barszczykiem.
Komentarze