Krokiety z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę drobno poszatkować (można to zrobić ręcznie lub używając wieloczynnościowego robota kuchennego).
2.Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, dusić 5 minut pod przykryciem.
3.Do dużego garnka przełożyć cebulę i pieczarki oraz kapustę. Wlać wodę wraz z grzybami, dodać przyprawy, wymieszać, dusić pod przykryciem 40 minut. Co 10 minut przemieszać zawartość garnka.
4.Naleśniki smarować farszem, zwijać w ruloniki (w taki sposób, aby farsz nie wypadał).
5.Naleśniki obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej, (czynność można powtórzyć). Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Krokiety smażyć z każdej strony, aż do uzsykania złotego koloru panierki.
Komentarze