Krokiety z grzybami, szynką i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepyszne na ciepło z barszczem czerwonym

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szkl. mąki
    2 jajka
    sól
    2,5 łyżki oleju
    1,5 szkl. mleka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    szkl. wody gazowanej

    Farsz grzybowy:
    30 dag grzybów
    cebula
    pół kostki mięsnej Winiary
    2 łyżki masła

    10 plasterków sera żółtego
    10 plasterków dowolnej szynki

    2 jajka
    8 łyżek bułki tartej
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Krokiety z grzybami, szynką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki. Pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę szklimy na maśle. Dodajemy grzyby, rozkruszamy kostkę. Smażymy ok. 3-4 minuty. Gotowe naleśniki smarujemy grzybami dodajemy do każdego naleśnika po plasterku sera i szynki. Zwijamy w krokiety. Panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na złoto.

Porady

Grzyby mogą być dowolne z braku leśnych równie dobrze smakują pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy