Krokiety z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne krokiety. Polecam przepis.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    jajka 3 szt ,
    mąka 2 szk,
    mleko 1 szk,
    woda zimna 1 szk,
    olej 2 łyżki,
    sól,
    olej do smażenia,
    Nadzienie:
    fasolka szparagowa 1 kg,
    Panierka:
    jajka 2 szt,
    bułka tarta,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki

Krokiety z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, sól i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
    Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Fasolkę odcedzić i odsączyć na sicie.
    Ugotowaną fasolkę przyciąć na równą długość i układać na środku każdego naleśnika. Następnie złożyć boki i zwinąć naleśniki.
    Jajka rozmieszać widelcem. Każdego krokieta maczać w jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować