Krokiety z czerwoną kapusta

4.5 (143 ocen)

  • 2 godz.

Smaczne krokiety z duszoną czerwoną kapustą

  • 2 godz.

Składniki:

  • Farsz

    1/2 kg kapusty czerwonej, 1 mała cebula, ok 10 -15 dag kiełbasy, sól, pieprz, sok z cytryny

    Ciasto naleśnikowe

    1,5 szkl mleka, 1/2 szkl wody,1 jajko, 3 - 4 łyżki oleju, sól do smaku, 2 szkl maki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z czerwoną kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz

    Kapustę poszatkowałam. Gotowałam ok 5 minut od zagotwania w lekko osolonej wodzie - odcedziłam. Na łyżce oleju usmażyłam kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę. Do rumianej kiełbasy dodałam drobno pokrojoną cebule. Następnie dodałam kapustę. Doprawiłam solą i pieprzem. Dusiłam ok 10 minut - mieszając. Na koniec zakwasiłam kapustę sokiem z cytryny.

    Naleśniki

    Wszystkie składniki zmiksowałam na jednolite ciasto. Na suchej, rozgrzanej patelni smażyłam cieńkie naleśniki. Na brzegu każdego naleśnika kładłam sporą ilość farszu. Boki zawinęłam do środka na farsz, nastepnie zwinęłam naleśnik w roladkę. Każdy krokiet obtoczyłam w posolonym rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyłam na rozgrzanym oleju na małym gazie do ładnego zrumienienia. Z tej porcji wyszło mi 10 krokietow
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować