Krokiety z czerwoną kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz
Kapustę poszatkowałam. Gotowałam ok 5 minut od zagotwania w lekko osolonej wodzie - odcedziłam. Na łyżce oleju usmażyłam kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę. Do rumianej kiełbasy dodałam drobno pokrojoną cebule. Następnie dodałam kapustę. Doprawiłam solą i pieprzem. Dusiłam ok 10 minut - mieszając. Na koniec zakwasiłam kapustę sokiem z cytryny.
Naleśniki
Wszystkie składniki zmiksowałam na jednolite ciasto. Na suchej, rozgrzanej patelni smażyłam cieńkie naleśniki. Na brzegu każdego naleśnika kładłam sporą ilość farszu. Boki zawinęłam do środka na farsz, nastepnie zwinęłam naleśnik w roladkę. Każdy krokiet obtoczyłam w posolonym rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyłam na rozgrzanym oleju na małym gazie do ładnego zrumienienia. Z tej porcji wyszło mi 10 krokietow
Komentarze