Krokiety z chleba tostowego na pikantnie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nadzienie krokietów jest bardzo pikantne poprzez dodanie papryczek pepperoni . Dla złagodzenie możemy podać sos jogurtowy.

  • 20 min

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
    6 plastrów wędliny
    1 ząbek czosnku
    3 papryczki pepperoni (czerwona, zielona, żółta)
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    15 dag. sera
    2 jajka
    3/4 szkl. tartej bułki

Krokiety z chleba tostowego na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety z chleba tostowego 1. Wędlinę pokroić w większą kostkę i i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Czosnek obrać, posiekać i dodać do wędliny. Papryczki pepperoni oczyścić z pestek, pokroić w plastry i wraz z tymiankiem dodać do wędliny. Chwilę razem przesmażyć.
  • Krokiety z chleba tostowego 2. Kromki chleba tostowego płasko rozwałkować.
  • Krokiety z chleba tostowego 3. Na każdym kawałku nałożyć nadzienie z wędliny i starty ser.
  • Krokiety z chleba tostowego 4. . Pozwijać w ciasne ruloniki. Każdy z nich obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy