Krokiety warzywne (bób, cukinia, kalafior) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na naleśniki łączymy, miksujemy. Smażymy cienkie placki na ceramicznej, dużej patelni. Studzimy.
2.Warzywa myjemy, kalafior i bób gotujemy kwadrans w osolonej wodzie. Cukinię szorujemy nie obieramy, kroimy w plastry. Cebulę w kostkę. Całość przekładamy do woka lub wysokiego rondla. Podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy ser, doprawiamy. Studzimy
3.Sporą porcje farszu nakładamy na naleśnika, zawijamy boki do środka i zwijamy w rulon. Obtaczamy w jajku rozkłóconym i bułce. Obsmażamy na złoty kolor.
Porady
Nie smażmy naleśników na tłuszczu, dodatek masła sprawia że nie przywierają do patelni. Podawaj z surówką.
Komentarze