Krokiety w grahamkowych naleśnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby namaczamy a potem gotujemy ok 15 min. Kapustę odciskamy z soku, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia, odcedzamy pierwszą kwaśną wodę, dodajemy posiekaną cebulę, dodajemy tłuszcz podsmażamy kilka minut a następnie dodajemy posiekane grzyby razem z wywarem i przyprawy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem aż do miękkości, w razie potrzeby uzupełniamy płyn, a na koniec odparowujemy kapustę tak aż będzie sucha.
Po wystudzeniu dodajemy jajko i mieszamy.
Do wysokiego kubka wbijamy jajka , dodajemy mleko i wodę, rozmącamy lekko, następnie dodajemy mąkę stopniowo, sól i cukier i mieszamy ciasto naleśnikowe niezbyt gęste.
Smażymy tradycyjne naleśniki.
Naleśniki nadziewamy kapustą i zwijamy w zgrabne krokiety. Panierujemy w jajku i tartej bułce, obsmażamy na złoty kolor.
Podajemy z barszczykiem.
Komentarze