Krokiety twarogowo - jarmużowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Krokiety te są tak samo atrakcyjną i pożywną potrawą jak te z dodatkiem mięsa. Będą one znakomitym dodatkiem do barszczu czerwonego. Doskonale smakują też same.

Składniki:

  • Składniki na 7-8 naleśników:
    - 1 szklanka mąki,
    - 1/3 łyżeczki soli,
    - 2 szklanki mleka,
    - 2 jajka,
    - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - Olej do smażenia

    - Mąka, jajko i bułka tarta do panierki

    Farsz twarogowo -jarmużowy:
    - 1 duży jarmuż lub 2 mniej okazałe,
    - 35 dag sera białego,
    - Sól, pieprz ,
    - 1 cebula,
    - Olej

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety twarogowo - jarmużowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, tak by powstało jednolite ciasto naleśnikowe, bez grudek.
    Patelnię rozgrzewamy i smażymy naleśniki rumieniąc ciasto z obu stron.
    Na usmażone naleśniki nakładamy farsz ( około 2 łyżki ) i zwijamy krokiety.

    Gotowe krokiety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
  • przekładanie 2. Jarmuż płuczemy, usuwamy grubsze części łodyg i gotujemy go lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Do miski przekładamy ser, dokładamy cebulę, jarmuż i przyprawiamy do smaku dokładnie mieszając masę. Farszem przekładamy naleśniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować