Krokiety na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Suszone grzyby namoczyć i ugotować do miękkości. Drobno pokroić.
2.Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy na maśle razem z cebulą. Kapustę kiszoną kroimy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania do kapusty dodajemy dużą szczyptę kminku i majeranku. Odcedzamy.
3.Mięso mielone przesmażamy i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko razem przesmażamy i doprawiamy do smaku gałką, solą, pieprzem.
4.Przystępujemy do zawijania krokietów. Na naleśnik nakładamy farsz, zakładamy dwa boki do środka i zawijamy.
5.Naleśniki:
Składniki na ciasto ubijamy mikserem i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie Dodajemy 2 łyżki oleju i smażymy na suchej patelni.
6.Zawinięte krokiety obtaczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.
Komentarze