Krokiety mięsno - paprykowe z grzybami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Dodatek papryki w tych krokietach nadaje im bardziej intensywnego smaku i aromatu.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki
    2 szklanki mleka
    ½ szklanki śmietanki30%
    1 jajko
    Sól
    2 jajka i bułka tarta do panierowania

    Farsz:
    600g mięsa z rosołu bez kości
    Warzywa z rosołu
    1 średnia czerwona papryka
    500g pieczarek
    1 duży por
    1 cebula
    1 duże jajko
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety mięsno - paprykowe z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki zmiksowana jednolitą masę. Ciasto ma być dość rzadkie. Pozostawić na przynajmniej godzinę w lodówce. Po tym czasie usmażyć cienkie naleśniki. Z tej porcji wychodzi ok. 20 naleśników. Farszem napełnić naleśniki. Panierować w lekko posolonych, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
  • 2.
    Farsz: Mięso zmielić maszynce razem z warzywami. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na 3 łyżkach oleju. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko posolić i przesmażyć na łyżce oleju do lekkiego odparowania wody. Białą i zieloną część pora pokroić w talarki, paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować