Krokiety mięsno - paprykowe z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki zmiksowana jednolitą masę. Ciasto ma być dość rzadkie. Pozostawić na przynajmniej godzinę w lodówce. Po tym czasie usmażyć cienkie naleśniki. Z tej porcji wychodzi ok. 20 naleśników. Farszem napełnić naleśniki. Panierować w lekko posolonych, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
2.
Farsz: Mięso zmielić maszynce razem z warzywami. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na 3 łyżkach oleju. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko posolić i przesmażyć na łyżce oleju do lekkiego odparowania wody. Białą i zieloną część pora pokroić w talarki, paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku.
Komentarze