Krokiety cebulowo-porowe z mozzarella

0 (0 ocen)

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" i kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks.

Składniki:

  • Ciasto ok 12 sztuk
    2 szkl mąki
    1 szkl mleka
    1,5 szkl wody gazowanej
    1 jajko
    łyżka oleju

    Farsz:
    1 kg cebuli
    1 duży por- biała część
    30 dag pieczarek
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego,
    1/2 łyżeczki bazylii suszonej
    szczypta papryki ostrej mielonej
    2 kulki sera mozzarella

    Panierka:
    2 jajka rozbełtane
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Krokiety cebulowo-porowe z mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    jajko miksujemy, dodajemy resztę składników i miksujemy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
    Smażymy naleśniki.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy w pół plasterki i szklimy na oleju. Pora myjemy przekrawamy w pół i kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli
  • 3. Pieczarki myjemy, osuszamy kroimy w dowolny sposób dodajemy do cebuli i pora. Smażymy - dusimy ok 25 minut,co jakiś czas mieszając,
  • 4. Kulki mozzarelli ścieramy na tarce o grubych okach.
    Na naleśnik nakładamy farsz i odrobinę sera. Składamy krokieta
  • 5. Krokiety moczymy w jajku, potem w bułce i smażymy na zloty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować