Krokiet z pajdy chleba

4.5 (186 ocen)

Z pajdy chleba

Składniki:

  • 1 pajda chleba
    2 łyżki majonez
    4 plastry ser żółty
    2 plastry szynka wędzona
    1 pomidor
    chilli
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Krokiet z pajdy chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pajdy pszennego chleba, odkroić skórkę, rozwałkować na folii spożywczej. Tak przygotowany chleb, posmarować majonezem, rozłożyć żółty ser, oprószyć chilli i położyć po dwa plasterki szynki wędzonej.
    Pomagając sobie folią, zrolować.
    Jajko roztrzepać, posolić i pędzlem posmarować nasze ruloniki z chleba, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na oleju. Osączyć na papierze kuchennym. Pokroić w plastry, podać z pomidorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować