Krokieciki z parówką i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Można je podać do barszczu albo jako małą przekąskę.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie francuskiego ciasta mrożonego
    4 parówki
    1 opakowanie mrożonego szpinaku
    1 cebula
    1 łyżeczka wegety
    Sól, pieprz do smaku
    Czosnek granulowany
    Papryka mielona ostra
    Pieprz, sól do smaku

Krokieciki z parówką i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć cebulkę, dodać mrożony szpinak. Smażyć tak długo aż woda wyparuje. Doprawić do smaku wegetą, solą, pieprzem i czosnkiem.
  • 2. Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty. Każdy posmarować szpinakiem, posypać mieloną papryką, nałożyć połówkę parówki. Formować ruloniki. Zapiekać w piekarniku ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy