Krokieciki z chleba tostowego

0 (0 ocen)

Przepis podpatrzyłam z programu Hell`s kitchen, bo mnie bardzo zaintrygował i okazuje się, że wyszedł całkiem smaczny :)

Składniki:

  • chleb tostowy Pano z Biedronki ( u mnie 4 ziarna),
    masło,
    wędlina w słupkach,
    ser żółty w słupkach,
    przyprawa do pizzy, oregano,
    2 jajka, bułka tarta, olej

Krokieciki z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba spłaszczamy wałkiem do ciasta, smarujemy masłem, kładziemy po 2 słupki wędliny i 2 sera, posypujemy oregano i przyprawą do pizzy. Kromkę rolujemy, obtaczamy najpierw w rozmąconych jajkach, a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor :)

Porady

Trzeba uważać przy wałkowaniu, żeby nie przesadzić, bo kromki mogą się rozpadać. Dekoracją talerzy zajęły się moje maluchy :)

Komentarze

Podobne przepisy