Krewetkowy tapas z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krewetki przełóż do miski. Dodaj posiekany drobno czosnek. Dodaj 3 łyżki oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Odłóż do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników przystawki.
2.Włóż 2 jajka do gotującej się wody na 8 minut.
3.Przygotuj chrupiące spody z chleba pszennego. Każdą kromkę podziel na 4 równe części. W misce roztrzep 1 jajko. Rozgrzej oliwę na patelni. Kawałki chleba maczaj w jajku i smaż z dwóch stron na złocisty kolor. Po usmażeniu układaj na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
4.Ugotowane jajka podziel na ćwiartki. Łososia podziel na 8 części. Sałatę porwij na małe kawałki.
5.Rozgrzej oliwę z marynaty na patelni i smaż krewetki przez 2 minuty.
6.Na chrupiącym spodzie chlebowym układaj kolejno sałatę, jajko, majonez, łososia. W każdą krewetkę wbij wykałaczkę i dłuższym końcem nadziewaj na pozostałe składniki.
Komentarze