Krewetki z razowym makaronem japońskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekko,aromatycznie i pysznie .

  • 30 min

Składniki:

  • krewetki 200 gr,200 gr mieszanki warzyw chińskich,makaron razowy nitki,sól,pieprz cytrynowy,3 ząbki czosnku,oliwa z oliwek ,2-3 łyżki masła,1łyżeczka soku z cytryny lub limonki,sos słodkie-chilli

Krewetki z razowym makaronem japońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki oczyszczamy ,zostawiamy głowy i ogon .Marynujemy je w soku z cytryny,czosnku ,delikatnie solimy dosłownie szczypta soli,lekko pieprzymy .Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Warzywa podsmażamy na bardzo gorącej oliwie aż lekko zmiękną ale pozostaną chrupiące .Krewetki smażymy na maśle,nie dłużej niz 4 min, .Ugotowany przecedzony makaron dajemy na patelnie,dorzucamy nasze warzywa ,polewamy sosem słodkie chilli,mieszamy dodajemy krewetki i gotowe.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy