Krewetki z pomidorkami i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka, lekka przystawka z podsmażonych z czosnkiem krewetek, z dodatkiem słodkich pomidorków koktajlowych, aromatycznej bazylii i zielonej fasolki.
Danie przygotujemy w 15 minut.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
    2-3 ząbki czosnku
    ½ papryczki chili
    1 szalotka
    400g krewetek królewskich
    250g pomidorków koktajlowych
    250g fasolki zielonej lub żółtej
    sól, czarny pieprz
    łyżka masła
    garść świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krewetki z pomidorkami i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować fasolkę w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru. Odcedzić.
    Krewetki obrać z pancerzy. Wyciągnąć jelito i opłukać.
    Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Czosnek i szalotkę obrać i pokroić w cieniutkie plasterki i przesmażyć na oliwie razem z posiekaną papryczką chili. Dodać przygotowane wcześniej krewetki i przesmażyć na gorącej patelni około 2 minut. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i ugotowaną fasolkę. Przesmażyć razem 2 minuty. Dodać łyżkę masła. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Serwować z podpieczoną bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować