KREWETKI Z KAPUSTĄ PAK CHOI

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowe danie, które przygotujemy w kilka chwil. Do tego ryż i obiad lub kolacja gotowe!

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kapusta pak choi (5-6 listków)
    Krewetki 250 gr
    Masło łyżka
    Sezam
    Sos Tao Tao sweet chilli (3/4 szkłanki)
    Sok z połowy cytryny
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki z kapustą pak choi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na 5 minut.
    Na patelni rozpuścić masło i smażyć krewetki.
    Z umytej kapusty zdjąć 5-6 listków i pokroić je w paski. Dodać do krewetek, smażyć do miękkości.
    Doprawić solą i pieprzem, dodać sezam i sos Tao Tao. Wymieszać, smażyć na wolnym ogniu jeszcze przez minutę. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Ryż Kapusta pak-choi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować