Krewetki w sosie pomidorowym z migdałami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealne na romantyczną kolację dla zakochanych par :-) Uwielbiam krewetki w każdej postaci, ale ta najbardziej przypadła mi do gustu :-)

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g krewetek olbrzymie (szare)
    3 pomidory
    200 ml śmietanki 18%
    1/2 paczki płatków migdałów
    1 cebula
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz

Krewetki w sosie pomidorowym z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrozić. Umyć, obrać z pancerzyka i wyciągnąć „jelitka” ( taką czarną pręgę na pleckach).

    Cebule i pomidory pokroić w kosteczkę.

    Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę. Poddusić. Dodać pomidory. Zalać śmietanką. Chwilę gotować, do zgęstnienia sosu. Dodać krewetki. Przyprawić do smaku. Smażyć jeszcze chwilę, aż krewetki zmienią kolor na bardziej różowy, nie za długo aby nie były za twarde.

    Posypać płatkami migdałów i wymieszać.

Porady

Podawać z świeżą bagietką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy