Krewetki w sosie maślanym z odrobioną szafranu

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczne wiosenne krewetki w lekkim maślanym sosie. Do tego zdrowy razowy makaron- lekkie smaczne danie na przywitanie wiosny

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie krewetki mrożone
    tymianek
    rozmaryn
    Szafran - nitki
    sól morska
    2 łyżki masło do smażenia
    1 szt cukinia młoda
    2 pomidory
    3 ząbki czosnku
    makaron penne razowy

Krewetki w sosie maślanym z odrobioną szafranu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki ja użyłam zamrożonych odmrażamy , wyciągamy je z mroźni ok 1 godzinę przed przyrządzeniem. Przelewamy je woda i zostawiamy na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy posiekany czosnek. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w drobna kostkę . Pomidory myjemy i kroimy drobno.
  • 2. Na patelnie do czosnku dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy chwilę . Dodajemy krewetki , następnie pomidory. Smażymy wszystko kilka minut. Doprawiamy tymiankiem , rozmarynem i szafranem. Solimy do smaku. Między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu - odcedzamy i podajemy z krewetkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy