Krewetki w sosie chilli z awokado

0 (0 ocen)

Pikantne krewetki serwowane z sałatką z dodatkiem awokado.

Składniki:

  • 220g obranych i ugotowanych krewetek
    1 sałata lodowa
    1 awokado
    ½ czerwonej cebuli
    3 łyżki sosu chilli
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oleju sezamowego
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka soku z cytryny

Krewetki w sosie chilli z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krewetki w sosie chilli z awokado 1. Na patelni na oleju sezamowym podsmażamy krewetki, do których na minutę przez zdjęciem z gazu dodajemy sos chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek. W dużej misce łączymy ze sobą poszarpaną sałatę lodową, pokrojone w plastry awokado i pokrojoną w cienkie krążki czerwoną cebulę. W osobnej małej misce łączymy ze sobą jogurt, majonez i sok z cytryny. Tym sosem polewamy sałatę, delikatnie mieszamy. Na wierzch kładziemy krewetki. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy