Krewetki w czosnku z pomidorowym posmakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zainspirowana kulinarnymi wyczynami b restauracji Brussels Grill, postanowiłam przyrządzić krewetki w czosnku z dodatkiem pomidora. Danie można wychwalać godzinami, ale... lepiej spróbować!

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki tygrysie: 100 gramów
    - pomidor malinowy: 0.33 sztuki
    - ząbek czosnku: 2 sztuki
    - oliwa czosnkowa: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Krewetki w czosnku z pomidorowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki nacinamy wzdłuż grzbietu i dokładnie oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy czosnkową oliwę i wrzucamy pokrojone kosteczki ząbki czosnku.
  • 2. Dodajemy krewetki i drobno posiekanego pomidora. Przyprawiamy i smażymy kilka minut, aż krewetki się przyrumienią i ładnie rozłożą. Można podawać z pietruszką.
  • 3. Więcej informacji i zdjęcia znajdziecie na blogu SmacznyKąsek.com:
    http://www.smacznykasek.com/?p=638

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy