Zainspirowana kulinarnymi wyczynami b restauracji Brussels Grill, postanowiłam przyrządzić krewetki w czosnku z dodatkiem pomidora. Danie można wychwalać godzinami, ale... lepiej spróbować!
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
- krewetki tygrysie: 100 gramów
- pomidor malinowy: 0.33 sztuki
- ząbek czosnku: 2 sztuki
- oliwa czosnkowa: 1 łyżka
- sól i pieprz: 1 szczypta
Krewetki w czosnku z pomidorowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krewetki nacinamy wzdłuż grzbietu i dokładnie oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy czosnkową oliwę i wrzucamy pokrojone kosteczki ząbki czosnku.
2.Dodajemy krewetki i drobno posiekanego pomidora. Przyprawiamy i smażymy kilka minut, aż krewetki się przyrumienią i ładnie rozłożą. Można podawać z pietruszką.
3.Więcej informacji i zdjęcia znajdziecie na blogu SmacznyKąsek.com:
http://www.smacznykasek.com/?p=638
Komentarze