KREWETKI z czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

po prostu pyszne!

  • 20 min

Składniki:

  • krewetki ok. 400g
    masło
    sól/pieprz/papryka chilli
    czosnek 4-5 ząbków
    sok z ½ cytryny
    natka pietruszki – drobno pokrojona

Krewetki z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrażamy, wyjmujemy z nich jelito. Masło rozpuszczamy na patelni (patelnia musi być na NAJWIĘKSZYM ogniu), wrzucamy krewetki, dodajemy sól, pieprz, chilli i czosnek przeciśnięty przez praskę – smażymy około 3 minuty. Wlewamy sok z cytryny, posypujemy natką pietruszki, smażymy jeszcze ok. 3 minuty.
    GOTOWE

    Podajemy na gorącej patelni z pieczywem - najsmaczniej z białym
    Emotikon wink

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy