Krewetki po chińsku w ciescie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis otrzymałam od znajomej. Można podawać same bądź z surówką.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 35 dkg krewetek

    marynata:
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki miodu
    150 ml soku pomarańczowego
    1/2 łyżeczki świeżo startego imbiru
    2 łyżki sosu sojowego
    Ciasto:
    5 dkg maki
    szczypta proszku do pieczenia
    1 jajko
    1 łyżka oleju do ciasta
    olej do smażenia

Krewetki po chińsku w ciescie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki obrać, pozostawić tylko mięso. Czosnek pokroić drobno i rozetrzeć z solą, dodać miód, sok pomarańczowy, imbir i sos sojowy. Do tak przygotowanej marynaty wrzucić krewetki i odstawić na około 2 godz.
  • 2. W misce rozmieszać jajko, posolić, dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, wodę i zagnieść ciasto. Rozgrzać na patelni olej, krewetki obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy