Krewetki paprykowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

http://ostrapapryczka.blog.pl/2014/05/07/krewetki-paprykowe/

  • 10 min

Składniki:


  • kilkanaście krewetek olbrzymich (ok. 200 g)
    papryka wędzona
    papryka ostra mielona
    papryczka chilli płatki
    czosnek granulowany
    sól morska
    pieprz kolorowy
    2 białka
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krewetki paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki odmrażamy, opłukujemy i czyścimy je z jelitka. Osuszyć.

    W miseczce mieszamy wszystkie rpzyprawy.

    W drugiej misce ubujamy białka (aby były lejące, nie sztywne).

    Krewetki maczamy w białku, następnie obtaczamy w przyprawach. Kładziemy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek i smażymy kilka minut z obu stron aż krewetki zmienią kolor z szarego na różowy.

Porady

Podawać z bagietką przyrumienioną bądź innym świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować