Kremusie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo efektowny i pyszny deser.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 250ml kremówki, 2 łyżki Nutelli, 2 łyżeczki żelatyny, kolorowa posypka

Kremusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FOREMKI Czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Płynną czekoladą wysmarować sylikonowe foremki, włożyć na pół godziny do zamrażarki do stwardnienia czekolady. Wyjąć delikatnie oddzielając od sylikonowych foremek.
  • 2. MASA Kremówkę zmiksować, dodać Nutellę i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Miksować na wysokich obrotach. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, napełnić foremki, włożyć do lodówki do stężenia masy. Udekorować posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy