Kremowy Zawrót Głowy

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mój Chłopak i cała rodzina go uwielbia.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 Budynie, 4 szkl mleka, 1 łyżka mąki pszennej , 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 szkl cukru, 1 kostka margaryny( najlepiej Kasia), 1 fix śnieżka na mleko, 1 galaretka, kakao (do polewy)
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kremowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec 3 biszkopty ( w tym jeden biały i dwa czarne)
    Krem :
    ugotować 2 budynie z 3 szklanek mleka(w tym do jednej szklanki dodać 2 budynie+ 1łyżka mąki pszennej+1łyżka mąki ziemniaczanej) do pozostałej części mleka dodać 1szklane cukru. Pozostawić do wystudzenia
    Margarynę rozetrzeć dodając budyń

    Na czarny biszkopt położyć krem później przykryć czarnym biszkoptem

    Rozpuścić galaretkę w niepełnej szklance wody i pozostawić do wystudzenia.

    Śnieżkę rozrobić z niepełną szklanką mleka(niecałe 250 ml ) następnie do śnieżki dodać rozrobioną wcześniej galaretkę.

    Na czarny biszkopt położyć śnieżkę rozrobioną z galaretką. przykryć białym.Na koniec można wylać polewę i przyozdobić wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować