Kremowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec 3 biszkopty ( w tym jeden biały i dwa czarne)
Krem :
ugotować 2 budynie z 3 szklanek mleka(w tym do jednej szklanki dodać 2 budynie+ 1łyżka mąki pszennej+1łyżka mąki ziemniaczanej) do pozostałej części mleka dodać 1szklane cukru. Pozostawić do wystudzenia
Margarynę rozetrzeć dodając budyń
Na czarny biszkopt położyć krem później przykryć czarnym biszkoptem
Rozpuścić galaretkę w niepełnej szklance wody i pozostawić do wystudzenia.
Śnieżkę rozrobić z niepełną szklanką mleka(niecałe 250 ml ) następnie do śnieżki dodać rozrobioną wcześniej galaretkę.
Na czarny biszkopt położyć śnieżkę rozrobioną z galaretką. przykryć białym.Na koniec można wylać polewę i przyozdobić wiórkami kokosowymi.
Komentarze