Kremowy sos z kurek

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taki sos, to bożyszcze dla nas

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kurek
    1 cebula
    1 łyżka masła ghee
    1 pełna łyżka mąki
    400 ml śmietany 18%
    250 ml mleka 3,2 %
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    1 łyżka listków tymianku
    sól, pieprz

Kremowy sos z kurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kremowy sos z kurek 1. Grzyby oczyszczamy, blanszujemy w osolonym wrzątku.
    Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle, dodając kurki, oprószamy mąką. Przez moment smażymy, cały czas mieszając.
    Mleko mieszamy ze śmietaną. Powoli wlewamy do grzybów razem z listkami tymianku i posiekanym lubczykiem.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy