Kremowy sernik z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na spód sernika wymieszać i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24*24 cm. Spód podpiec ok. 10 minut.
2.Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na kogel mogel. Śmietanę kremówkę ubić ale nie na sztywno, tak aby ją tylko spienić. Do miski włożyć kogel mogel, zmielony ser, budyń oraz mąkę ziemniaczaną i białka. Wymieszać, wlać kremówkę i ponownie delikatnie wymieszać.
3.Masę serową wylać na podpieczony spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 60 minut. Wystudzić.
4.Galaretki rozpuścić we szklance wrzątku. Umyte i oczyszczone truskawki zmiksować na gładki mus. Tężejący mus wylać na zimny sernik i odstawić do całkowitego stężenia.
Komentarze