Kremowy sernik z białą czekoladą i polewą krówkową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Sernik z białą czekoladą i polewą krówkową na spodzie z herbatników ! Pyszny, kremowy, wręcz rozpływający się w ustach !

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g kilkukrotnie zmielonego twarogu (nie z wiaderka!)
    250 ml śmietany kremówki 30 %
    1 biała czekolada
    100 g roztopionego masła
    5 jajek
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    1 op. budyniu waniliowego bez cukru
    2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

    Spód :
    200 g herbatników
    80 g roztopionego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Kremowy sernik z białą czekoladą i polewą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki miksujemy z masłem. Wykładamy nimi dno tortownicy i podpiekamy 12 min.
  • 2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy 3 łyżki cukru i ubijamy do uzyskania błyszczącej i sztywnej piany. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na białą puszystą masę. Do żółtek dodajemy zmielony Twaróg. Wlewamy kremówkę, przestudzone roztopione masło i dodajemy budyń w proszku, miksujemy. Na koniec wlewamy roztopioną czekoladę. Do masy serowej dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy napowietrzając masę. Przelewamy na podpieczony spód. Pieczemy w 160 st. Ok 1 h. Przestudzony sernik smarujemy gotową masą krówkową. Posypujemy zmielonymi herbatnikami i dekorujemy czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa Ser biały

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować