Kremowy sernik z białą czekoladą i polewą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki miksujemy z masłem. Wykładamy nimi dno tortownicy i podpiekamy 12 min.
2.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy 3 łyżki cukru i ubijamy do uzyskania błyszczącej i sztywnej piany. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na białą puszystą masę. Do żółtek dodajemy zmielony Twaróg. Wlewamy kremówkę, przestudzone roztopione masło i dodajemy budyń w proszku, miksujemy. Na koniec wlewamy roztopioną czekoladę. Do masy serowej dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy napowietrzając masę. Przelewamy na podpieczony spód. Pieczemy w 160 st. Ok 1 h. Przestudzony sernik smarujemy gotową masą krówkową. Posypujemy zmielonymi herbatnikami i dekorujemy czekoladą.
Komentarze